14-08-2024

У Вербській санаторній школі готуються зустрічати своїх вихованців  

Черговий заклад, де оцінювали готовність до навчального 2024-2025 року стала Вербська санаторна школа І-ІІІ ступенів.

Як там планують розпочати навчальний процес перевірив також заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк.

Наразі у школі вже звершили літні підготовчі роботи, провели поточний ремонт всіх приміщень, доопрацювали клас безпеки та власний музейний комплекс, а для молодших учнів придбали інтерактивну дошку. Восени минулого року заклад отримав від закордонних партнерів 47 ноутбуків.

Нагадаємо, у закладі навчаються дітки з хронічними неспецифічними захворюваннями органів травлення. Освітній процес та медична допомога спрямовані на відновлення здоров'я учнів з урахуванням їх навчального навантаження та функціональних можливостей організму.

- Ми дбаємо про кожного учня, і за час їх перебування в школі маємо чудові результати. Діти залишають наш заклад значно оздоровленими у порівнянні з тим, якими вони прийшли у перші дні, – зазначила директорка школи Людмила Альонова.

Вона також розповіла, що протягом трьох років в школі викладають уроки християнської етики. Для закріплення знань на практиці тут облаштували християнську кімнату. Сюди приходять учні, які мають складні ситуації вдома, певні розлади або запити та вивчають Біблію, працюють з психологом. І це приносить позитивні результати.

Цьогоріч  1 вересня у закладі зустрінуть 114 вихованців. Усі вони отримуватимуть належну увагу та якісну освіту.

За словами директорки, випускники спецшколи продовжують навчання у Луганському медичному університеті, Харківській академії внутрішніх справ, а більшість – у закладах професійно-технічної освіти Рівненщини. Деякі з них підписали контракт із ЗСУ.