16-09-2024

У Вараші відзначили День міста

Офіційно місто заснували 1973 році на місці села Вараш, згадки про яке різняться. Одні джерела подають цифру 1544-й, інші 1577 рік. Знають цей населений пункт найперше завдяки тому, що це місто-супутник Рівненської атомної електростанції. Її зображення міститься на міському гербі.

З нагоди Дня міста у Вараші відбулися урочисті заходи. Від Рівненської обласної ради містян привітав голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Ігор Ясенюк. Він також вручив нагороди РОР фахівцям органів місцевого самоврядування, священнослужителям та військовим.

Так, Почесними грамотами та пам’ятними знаками облради нагороджені:

Анастасія Антонюк – начальниця відділу молодіжних ініціатив Департаменту культури, туризму, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради,

Олександр Сніжко - координатора дитячих таборів,

Микола Юрах - ієрей, старший капелан Синодального Управління Військового духовенства Рівненської єпархії ПЦУ,

Ярослав Алімов - начальник групи зв'язку Вараського РТЦК, учасник бойових дій,

Вадим Красьоха - молодший сержант, командир бойового екіпажу 24-ї окремої механізованої бригади ім.Короля Данила,

Анатолія Романюка - підполковника, заступника командира в/ч 3045 Національної гвардії України по роботі з особовим складом.

Під час урочистостей хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх Захисників і Захисниць України, а також жертв російсько-української війни. За словами міського голови Вараша Олександра Мензула, сьогодні в лавах ЗСУ державу захищають тисячі жителів громади, а РАЕС – тримає енергетичний фронт.

Також в рамках відзначення Дня міста на території Вараського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю ім. З.А. Матвієнка організували захід із соціальної адаптації ветеранів війни та членів їхніх сімей «Вараський ГАРТ». На кількох локаціях можна було дізнатися про такі важливі для цих категорій громадян питання, як пошук роботи, освіта, реабілітація, початок власної справи тощо. А також про те, які установи міста надають відповідну допомогу захисникам і захисницям та членам їхніх сімей.

Окремі локації діяли для матерів та дружин воїнів, де вони могли поділитись досвідом та отримати психологічну підтримку. Для дітей військових організували ігровий майданчик та виставку спецтехніки, де малеча могла спробувати себе в ролі військового, рятувальника та поліцейського.

Під час урочистостей та активностей діяв благодійний збір на потреби Збройних Сил України.

Фото - Вараської міської ради