10-03-2021

У селі на Рівненщині вироблятимуть крафтові сири

На сімейній молочній фермі «Юнікасоль», яка діє у селі Буща Рівненського району, працюватиме сироварня з виробництва крафтових сирів. Її відкрили  власники ферми, родина Віти та Юрія Нечипоруків. Сьогодні на цьому сімейному підприємстві побували голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків обласної ради Ігор Ясенюк, заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг та керівник департаменту АПК Надія Переходько.

СМФ «Юнікасоль» розпочала працювати торік у березні у межах втілення проєкту  «Сімейні молочні ферми – добробут людей та сталий розвиток села», який впроваджується Рівненським обласним благодійним фондом «Любіть Україну» у рамках спільного проєкту уряду Швеції та ПРООН в Україні «Посилене партнерство для сталого розвитку» за фінансової підтримки уряду Швеції.

Нині на сімейній фермі утримують тридцять корів, а завдяки втіленню проєкту з виробництва крафтових сирів практикуватимуть замкнутий цикл виробництва.  До слова,  сири від виробників з Бущі вже набувають популярності серед земляків.

- Власники молочної ферми - молодці, оскільки прагнуть і далі розвивати обрану справу, тим самим сприяючи й розвитку сільської місцевості.  Дуже сподобалася продукція сироварні, і я впевнений, що на цей бізнес чекає успіх, - зазначив Ігор Ясенюк, привітавши власників ферми з початком нової справи.

У межах відкриття підприємства було підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію між обласною радою, облдержадміністрацією та Громадською спілкою «Українська кооперативна федерація». Його мета - координувати взаємодію та зусилля сторін задля сприяння соціально-економічному розвитку області, підвищення добробуту її жителів, ефективності діяльності місцевих громад та розвитку місцевої інфраструктури.

Серед іншого співпраця передбачає розвиток сімейних молочних форм у Рівненській області та формування навколо них молочних кооперативів.