26-07-2024

У Рівному з’явилася ресурсна кімната для емоційного розвантаження

Відпочити, перезавантажитися, зняти психологічний стрес. Такі послуги зможуть отримати відвідувачі нової ресурсної кімнати, яка вже розпочала роботу в Рівному. Вона працюватиме як новий простір Денного центру соціально-психологічної допомоги - комунального закладу обласної ради. 

Як розповіла його директорка Олена Бобровська, кількість людей, яким потрібна допомога фахівців центру, постійно росте. Тож в основному приміщенні закладу місця вже не вистачає. Зокрема, й через активну роботу "зеленої кімнати".

- Тому ми і звернулися до голови обласної ради Андрія Карауша і він допоміг нам знайти це приміщення. Тут ми зможемо проводити різні активності з жінками та дітками, які до нас приходять, - зауважила пані Олена. 

Йдеться передусім про заняття з арттерапії, лекції та тренінги. Деякі матеріали для психологічного розвантаження через мистецтво, у новому просторі виготовлятимуть самі. Наприклад, гіпсові фігурки й заготовки з деревини. Адже завдяки благодійникам, тут є необхідне для цього обладнання.

Як от 3D-принтер, який Денному центру подарували активісти Благодійного фонду "Рішуча Країна", котрі давно співпрацюють із закладом. На ньому планують друкувати не лише різні фігурки, а й деталі до квадрокоптерів.

З можливостями нового простору ознайомився заступник голови РОР Віталій Ундір. 

У новій ресурсній кімнаті вже відбулося перше заняття. Жінки, які пережили чи переживають складні життєві випробування, за підтримки арттерапевта малювали картину і обговорювали цей процес. 

У центрі зауважують, що саме на реабілітацію через мистецтво сьогодні є попит. 

Ті, хто завітав на відкриття ресурсної кімнати, також ознайомилися з роботою мобільної бригади, яка працює у центрі і допомагає людям, які потерпають від різних проявів домашнього насильства. 

Якщо ви маєте потребу у послугах Денного центру або ж ресурсної кімнати, зокрема, телефонуйте: 097 885 04 90.