29-01-2020

У Рівному журналістка та волонтерка презентувала книгу «Країна призначення»

Фотограф, викладач, журналіст, письменниця та засновниця волонтерської організації «Ми для війська» Тетяна Давиденко презентувала книгу подорожніх нотаток «Країна призначення». Модератором заходу, який відбувся у Рівненській обласній бібліотеці для молоді, став наш земляк, відомий український поет, прозаїк, драматург та перекладач Олександр Ірванець. Поспілкувалися з авторкою книги та знаним письменником до бібліотеки завітали рівненські учні та студенти.

Книга – це подорожні нариси у формі листів, автором яких є символічний український ведмедик Степан. Це історії з різних екзотичних країн і міст, а також різних куточків України, які він відвідав. В іронічній манері головний герой проводить ще й короткий курс з української та світової літератури.

Але «Країна призначення» для нього одна – це Україна.

За словами Тетяни Давиденко, матеріали для книги вона збирала десять років. Друзі ж порадили об’єднати подорожні нотатки в одну книгу.

Письменниця зачитала кілька уривків тексту  та розповіла, чому саме розповідь ведеться від імені такого незвичного персонажа.

Зустріч з Тетяною Давиденко є продовженням успішної практики, яку запровадили в обласній бібліотеці для молоді, - це літературні вечори та презентації книг сучасних українських авторів.