15-02-2023

У Рівному вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого виповнюється 34 роки з дня виведення військ з Афганістану. 

За даними Рівненської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, на Рівненщині проживає майже 2300 воїнів-афганців, 400 з яких мають інвалідність унаслідок участі в бойових діях, зареєстровано 41 родину загиблих в Афганістані.

Сьогодні майже сто ветеранів-афганців знову взяли зброю до рук і боронять рідну землю у складі ЗСУ в найгарячіших точках на Сході та Півдні нашої держави.

На жаль, троє бійців, які колись пережили горнило афганської війни, сьогодні віддали свої життя у війні за Україну. Ще троє втратили у цій війні своїх синів.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, зокрема, й воїнів-афганців, у Рівному біля пам’ятного знака загиблим у локальних війнах зібралися родичі, друзі, побратими, представники влади, духовенство та громадськість.

Слова вдячності бійцям висловили перший заступник голови Рівненської ОВА, депутат обласної ради Сергій Подолін, голова постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту населення Вікторія Опанасюк.

 

У поминальних заходах та покладанні квітів взяв також участь керуючий справами виконавчого апарату ради - керівник секретаріату Богдан Сологуб.