20-02-2023

У Рівному вшанували Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні віддають шану мирним українцям, які поклали життя заради вільного європейського майбутнього своєї держави. 

Саме цього дня 2014-го в центрі української столиці відбулися криваві сутички учасників Революції Гідності з "беркутівцями".

Тоді від жорстоких куль снайперів обірвалися життя трьох рівнян: Олександра Храпаченка, Григорія Арутюняна та Валерія Опанасюка. Загалом же жертвами жорстокості силовиків тоді стали 107 людей. 

З нагоди 9-ї річниці тих трагічних подій у Рівному біля пам'ятної дошки Героям Небесної Сотні зібралися керівники Рівненщини, представники силових структур, громадськість. 

Віддати шану Героям прийшли голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш із заступниками. 

Після покладання квітів вони оглянули виставку «Зима, що нас змінила» на Майдані незалежності, присвячену подіям Революції Гідності. Це найяскравіші фотокадри з подій Євромайдану, а також інформація про рівнян – Героїв Небесної Сотні, зокрема, фото і спогади рідних Олександра Храпаченка, Григорія Арутюняна та Валерія Опанасюка.

"Герої не вмирають!" - саме ці слова викарбувані на дошці пам'яті рівнянам - борцям за свободу та гідне майбутнє України, а також в серці кожного українця.

Вічна шана і вдячність нашим Героям!