28-02-2024

У Рівному відзначили переможців двох конкурсів серед закладів позашкільної освіти

Під час наради з керівниками закладів позашкільної освіти області, яка відбулась у Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, нагородили переможців та лауреатів конкурсів «Джерело творчості» та «Кращий позашкільний навчальний заклад року». Участь у заході взяли заступник голови обласної ради Віталій Ундір та перший заступник голови ОВА Сергій Подолін.

Всеукраїнський конкурс «Джерело творчості» проводиться щороку серед керівники гуртків, секцій, творчих об’єднань закладів позашкільної освіти за 6-ма напрямами. Його мета – підтримати талановитих педагогів та допомогти їм самореалізуватись.

Цьогоріч в ІІ обласному етапі конкурсу 13 освітян продемонстрували свої професійні здобутки в різних напрямах позашкільної освіти.  

П’ятеро переможців з Рівненщини боротимуться за першість на всеукраїнському рівні.

А саме:  Наталія Шульжук - керівник гуртка КЗ «Рівненська мала академія наук учнівської молоді» обласної ради (дослідницько-експериментальний напрям); Микола Немоловський – Центр дитячої та юнацької творчості Костопільської міської ради (науково-технічний напрям); Олександр Чорнобай –  Дубенський центр національно-патріотичного виховання та туризму Дубенської міської ради (військово-патріотичний напрям); Олександр Сосновчик - Центр дитячої та юнацької творчості  Соснівської селищної ради (туристсько-краєзнавчий напрям); Катерина Малярчук – Здолбунівський центр творчості дітей та юнацтва Здолбунівської міської ради (художньо-естетичний напрям).

Переможцями обласного конкурсу «Кращий позашкільний навчальний заклад року» стали: Центр дитячої та юнацької творчості Костопільської міської ради; Центр дитячої та юнацької творчості Вараської міської ради; Дубенський центр національно-патріотичного виховання та туризму.

На нараді також відзначили, що позашкілля в умовах війни продовжує активно працювати для розвитку творчих здібностей дітей та молоді і  є невід’ємною складовою системи освіти.