21-11-2022

У Рівному відомий художник організовує благодійну виставку-аукціон, аби зібрати кошти на потреби ЗСУ

У Рівному відомий художник Артур Хачатрян організовує благодійну виставку-аукціон, щоб зібрати кошти на потреби Збройних Сил України. Унікальні графічні роботи увійдуть до композиції виставки. А олійні полотна митця “Альтанка” та “Маки” стануть лотами благодійного заходу.

Відкриття благодійного аукціону-виставки відбудеться 2 грудня в Мистецькому цоколі (Зал камерної та органної музики). Захід супроводжуватиме музичний супровід, відбудеться зустріч та спілкуванням з самим художником, авторський екскурс та безпосереднє проведення аукціону.

Артур Хачатрян, відомий своїми олійними та унікальними графічними роботами, а також благодійними заходами. З моменту, відколи почалася повномасштабна російська агресія проти України, він став на захист країни. Митець відклав полотна та фарби та в обмін підписав контракт резервіста територіальної оборони. Нині ж він приєднався до “мистецького фронту”, котрий спрямований на підтримку українських захисників. Аукціон стане унікальною можливістю придбати картини художника та підтримати наших військових - усі отримані кошти під час заходу буде передано КЗ «Будинок Ветеранів» РМР на закупку Старлінків. Наскільки важливий зв’язок на війні пояснювати не потрібно. Зв’язок важливий всюди, всі на собі це відчули з масованими ракетними обстрілами. Якщо в двох словах. Для перемоги потрібен зв’язок, а на зв’язок потрібні гроші.

Багатогранний талановитий художник Артур Хачатрян працює у різних жанрах та техніках. В арсеналі художника понад півсотні олійних пейзажних творів та майже стільки ж у циклі ліричної графіки. Його виставки неодноразово були представлені в закордонних експозиціях, галереях Києва, стінах Житомирської міської ради, Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича, Дому української культури, Музею космонавтики їм. С. П. Корольова, Музею історії м. Бердичева, Літературно-меморіального музею Лесі Українки тощо. Кожна виставка Артура Хачатряна має на меті не лише презентацію авторської творчості, але й благодійну місію: допомогу дитячим будинкам, онкохворим та незрячим дітям, волонтерським організаціям тощо. Діяльність Артура Хачатряна відзначена низкою нагород дипломів, грамот та подяк всеукраїнського значення. У 2017 році митець отримав Відзнаку м.Житомир «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня. У 2019 році нагороджений відзнакою «Честь і слава Житомирщини». У січні 2022 році присвоєно високу всеукраїнську нагороду - медаль «За служіння мистецтву». Поціновувачі сучасного мистецтва відмічають особливий талант художника з вірменським корінням. Роботи Артура Хачатряна приваблюють аудиторію, поціновувачів і охочих отримати його полотна в приватні колекції чи збагатити музейні фонди.

Початок о 16:00. Вхід вільний.

Деталі щодо реєстрації на аукціон за номером 0989466999.