20-06-2023

У Рівному відкрили виставку про історії біженців та внутрішньо переміщених осіб

«Надія вдалині від дому» - таку виставку відкрили сьогодні у Рівному. На ній представлено 15 валіз, в яких лежать речі, які люди схопили, тікаючи від війни.

 

Це дитячі книги, іграшки, документи, альбом, Біблія, а поруч із ними - переноски для домашніх улюбленців. Біля кожної валізи розміщені історії переселенців з Київщини, Донеччини, Херсонщини, а також біженців з Таджикистану, Ірану, які втекли від війни в Україну.

Назару - 12 років. Через повномасштабне вторгнення російських окупантів, він був вимушений з родиною покинути рідну домівку у Дніпрорудному. У свою валізку Назар помістив боксерські рукавиці, спортивний одяг та свої нагороди, які для нього є надважливими. З 6 років він займається кікбоксингом. У Рівному, де родина знайшла прихисток, Назар одразу записався у спортивний зал і продовжив тренування.

- Щоденно я виділяю дві години на тренування. На Відкритому Чемпіонаті міста з кікбоксингу WAKO я виборов перше місце, а на Чемпіонаті України серед учнів з кікбоксингу WAKO я посів третє місце. Новий спортивний зал допоміг мені віднайти друзів. Один з таких товаришів, Юра, який вже має досвід участі на чемпіонаті світу, надихає мене своїм прикладом. Але найбільша підтримка та мотивація - це мама і тато. Я ніколи не висловлював слова подяки своїм рідним, тому я хочу висловити величезну вдячність мамі та сімʼї за неймовірну підтримку, мотивацію, віру в мої сили і перемогу. Я вас надзвичайно люблю! - поділився емоціями юний спортсмен.

Цю виставку відкрив Благодійний фонд «Рокада» до Всесвітнього дня Біженців, який відзначають сьогодні. Такі ж заходи сьогодні відбуваються у 10 регіонах України: як у містах обласного значення, так і у віддалених громадах. У Рівному вона розміщена на Театральній площі.

 

 

На відкриття завітали заступник голови обласної ради Віталій Ундір, голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Алла Черній.