02-09-2022

Безпека і арттерапія: у Рівному відкрили унікальне сховище

Сьогодні відбулося відкриття унікального сховища у КП «Рівненська обласна клінічна лікарня ім. Юрія Семенюка». У ньому розмістили арт-галерею відомого рівненського художника Костянтина Качановського.

З початку війни він почав малювати патріотичні стінописи у місті та поза його межами.

Тепер його роботи можна буде побачити не лише на стінах міста, але й у сховищі лікарні. Біля кожної картини є навушники, в яких з вуст самого художника можна почути історію створення муралу.  

Перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк подякував митцю за роботи, побажав нових звершень та сюжетів, які будуть присвячені українській перемозі.

Окрім арт-галереї, в сховищі розмістили операційну. Провели капітальний ремонт укриття, встановили загальне електропостачання та електроосвітлення, автономне живлення, централізоване водопостачання та запас питної води більш ніж 2000 л. У справному стані каналізаційна система. Є інтернет та мобільний зв’язок.

За словами директора КП «Рівненська обласна клінічна лікарня ім. Юрія Семенюка» Віктора Ткача, з 1988 року сховище перебуває на балансі підприємства, але жодних ремонтів досі не проводили.

- Війна зробила реальними загрози, про які ми раніше не чули. Сьогодні укриття в захисних спорудах від вибухів, обстрілів дає можливість зберегти життя багатьом людям. В умовах воєнного стану приведення сховища у відповідність до вимог, де б могли сховатися пацієнти і працівники, - було одним з першочергових наших завдань, - наголосив Віктор Ткач.

Загальна вартість ремонту сховища склала 11,1 млн грн. Станом на перше вересня на поточний роботи освоїли майже 4 млн грн.