08-08-2023

У Рівному відкрили першу «зелену кімнату», дружню до дітей

Сьогодні на базі КЗ «Денний центр соціально-психологічної допомоги» відкрили першу у Рівному «зелену кімнату», дружню до дітей. Вона створена для опитування дітей, які постраждали внаслідок злочину чи стали свідками сексуального насильства або експлуатації, інших злочинів, або такими, які підозрюються в злочині.

За словами директорки КЗ «Денний центр соціально-психологічної допомоги» Олени Бобровської, така кімната дасть можливість проводити опитування дітей максимально безболісно для їхньої психіки.

(Олена Бобровська)

Дружня кімната до дітей містить два приміщення. В одному працює психолог з дитиною, а в іншому   правоохоронні органи, які мають можливість із психологом через засоби зв’язку коригувати запитання. Зауважимо, що в «зеленій кімнаті» працює обладнання, яке записує розмову психолога і дитини, і тільки цей відеозапис можна використовувати в суді без повторного допиту дитини, щоб уникнути психічних травм та додаткового стресу.

Голова обласної ради Андрій Карауш наголосив, що створення мережі таких закладів ще на крок наближує нас до найкращих європейських практик в питаннях наданнях соціальних послуг.

 «Зелена кімната» на базі Денного центру створена завдяки підтримці обласної влади, Головного управління національної поліції в Рівненській області та міжнародних донорів.

Нагадуємо, якщо ви стали жертвами домашнього насильства, допомогу можна отримати за адресою м. Рівне, вул. Червонія Василя, 29, або зателефонувати за номером 095 033 20 09. На базі Центру працює мобільна бригада, яка виїжджає безпосередньо до місця проживання чи перебування постраждалої особи, або ж проводить зустріч в іншому безпечному місці.