26-09-2024

У Рівному відкрили офіс "Зроблено в Україні"

Регіональний офіс підтримки малого та мікробізнесу запрацював на базі Рівненської філії обласного центру зайнятості. Офіс "Зроблено в Україні" у Рівному - 28-й, який відкрили в нашій державі. Його послугами можуть скористатися як представники бізнесу, так і ті, хто лише планує розпочати власну справу або ж змінити вид діяльності.

 

Серед сервісів, які пропонують в таких офісах:

- оформлення документів, написання бізнес-планів, подання документів на отримання мікрогрантів "Власна справа", а також - грантів для ветеранів, ветеранок, їхніх дружин та чоловік;

- консультації щодо отримання компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю;

- допомога в отриманні компенсації за працевлаштування ВПО;

- оформлення ваучерів на навчання;

- програм навчання та перенавчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості;

- допомога з пошуком та підготовкою кадрів.

Тут також консультують щодо різних державних програм, таких як єРобота, єОселя, Доступні кредити 5-7-9, грантові програми на переробку тощо.

- Дуже важливо, що в новому офісі «Зроблено в Україні», окрім відомих і популярних сервісів від держави, людям розповідатимуть і про підтримку, яку ми здійснюємо на регіональному рівні, зокрема, через різні обласні програми. Частина з них, звісно, стосується ветеранської політики, - наголосив заступник голови Рівненської обласної ради Віталій Ундір.

Зі свого боку, директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк зауважила, що на сьогодні послугами офісів «Зроблено в Україні» скористалися вже понад 10 тис людей. А в перспективі по всій державі їх буде 80 – у кожному великому міцсті Україні.

В нашій області, окрім Рівного, такі офіси відкриють ще у Дубно, Вараші та Сарнах.  

Офіси «Зроблено в Україні»  - це частина одноіменної національної платформи, яку ініціював Президент України Володимир Зеленський. Політику реалізує Міністерство економіки України задля розвитку українського виробництва та підтримки українського бізнесу.