15-03-2023

У Рівному відкрилась персональна виставка Ігоря Філика

14 березня у виставковій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулася презентація персональної виставки Ігоря Філика «Акварельна весна». На виставці представлено близько 50 робіт художника, серед яких пейзажі Рівного, Кременця, багатьох мальовничих місцин України, Болгарії, Швеції тощо.

Митець зізнався, що це його перша персональна виставка в Рівному. Підкреслив, що в його художній праці часом тривали довгі перерви, але  потім він завжди повертався до акварелі.

- Акварельний живопис для мене - це ще й  цікаві незабутні подорожі, знайомства, радість спілкування з природою та архітектурою, - поділився Ігор Філик.

Виставка акварелі відомого художника буде працювати для рівнян і гостей міста впродовж місяця.

Довідково: Ігор Філик закінчив Кременецьку  ЗОШ №1, навчався в Львівському коледжі прикладного мистецтва ім. І.Труша, Українській Академії друкарства (Львів). Працював викладачем Рівненської  художньої школи та кафедри архітектури Національного університету водного господарства природокористування, головним художником телекомпанії «10-ий канал». Нині Ігор Філик арт-директор (головний художник) компанії з виробництва казуальних ігор «Заграва Геймс». Як аквареліст,  він працює переважно в жанрі пейзажу.