06-06-2024

У Рівному відбувся концерт вихованців Центру «Крок»

«Світло» – саме під такою назвою вихованці  Рівненського міського центру комплексної реабілітації осіб та дітей з інвалідністю з порушенням опорно-рухового апарату «Крок» презентували концерт, який присвятили Дню захисту дітей. Захід відбувся в Рівненському обласному театрі ляльок.

Привітати та підтримати юних артистів завітали керівники Рівного та області, депутати обласної ради, батьки та друзі.

- Сьогодні ми маємо нагоду не лише спостерігати за талантом і креативністю вихованців Цетру «Крок», радіти їхнім творчим успіхам. Це також можливість нагадати суспільству про те, наскільки важливою є інклюзивна освіта, а кожна дитина, незалежно від її особливостей, має право на розвиток своїх здібностей. І мистецвто – один з ефективних методів самовираження для діток з особливими освітіми потребами. Тож дякую педагогам, які вкладають в цю роботу свої вміння та емоції, - зауважив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

Це не вперше вихованці Центру «Крок» демонструють свої таланти. Діти мають можливість реалізовуватися творчо за різними мистецькими напрямками. За словами педагогів, проявляти себе через творчість – один із найефективніших методів психологічної реабілітації та соціалізації їхніх вихованців. І вкотре підтверджує тезу, що кожна дитина – талановита.

Тож, за професійну роботу та розвиток інклюзивних підходів в освіті, а також з нагоди Дня захисту дітей, під час заходу вручили Благословенні Грамоти Митрополита Київського і всієї України Епіфанія керівнику Центру «Крок», депутату Рівненської обласної ради Олександру Гомону та , депутатці облради Ользі Шустік.