29-05-2023

У Рівному відбулось фольклорно-етнографічне свято «Музейні гостини»

28 травня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї урочисто відкрили традиційне фольклорно-етнографічне свято «Музейні гостини».  Цьогоріч захід відбувається у менших масштабах через війну в країні, але дух свята цілком зберігся.

У далекому 1992 році відбулись перші «Музейні гостини», які продовжують нести свої традиції та експонати й до тепер. Сьогоднішнє свято особливе, воно несе благодійну мету – збір коштів на потреби одного з підрозділів 104-ої бригади ТрО ЗСУ.

Відзначити та привітати гостей заходу завітали заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський та депутатка обласної ради Ольга Шустік.

«Кожного року «Музейні гостини» є родзинкою та творчою візитівкою Рівного.  Музейні виставки, вироби народних умільців, майстеркласи від професіоналів своєї справи – це те, що підкреслює духовні та культурні надбання Рівненщини. В свою чергу, від імені Рівненської обласної ради вручаємо цінний подарунок засновниці «Музейних гостин», етнографині, заслуженій працівниці культури України – Аллі Українець, яка протягом тридцяти років проведення даного заходу завжди організовує його на найвищому рівні. Висловлюємо величезну подяку та шану вашій праці.  Дякуємо Збройним Силам України за можливість розвивати культурний фронт! Слава Україні!» - наголосив Олексій Бучинський.

В програмі свята представлено:

- Виставка-продаж виробів народних умільців Рівненської та Волинської обл. Будуть представлені різні напрямки декоративно-ужиткового мистецтва: вишивка, ткацтво, гончарство, народна іграшка, а також вироби з бісеру, скла, шкіри, соломи, глини, лози, дерева тощо.

- Майстер-класи (гончарство, травоплетіння, полімерна глина, валяння)

- Патріотична концертна програма, у якій візьмуть участь фольклорні гурти, виконавці естрадної пісні, лірники та бандуристи;

- Огляд виставки «Мистецьке різнобарв’я «Музейних гостин» та тематичні фотозони.