25-08-2024

У Рівному відбулися всеукраїнські змагання ветеранів «Сильні України»

У заключному етапі другого всеукраїнського туру взяли участь дві сотні спортсменів з 17 регіонів. Це переважно ветерани, однак свої сили демонстрували і діючі військовослужбовці. Організатори – Федерація стронгмену України, наголошують, що це рекордна кількість учасників.

Змагалися в чотирьох дисциплінах: жимі лежачи, аеробайку, веслуванні на тренажері та ривку гирі.

«Сильні України» - це комплексні всеукраїнські змагання з адаптивних видів спорту для наших захисників і захисниць. Більшість зі спортсменів мають травми різної складності внаслідок поранень. Головним суддею змагань є чемпіон світу зі стронгмену, почесний президент Федерації стронгмену України, народний депутат Василь Вірастюк.

Цю ініціативу зі спортивної реабілітації підтримують Рівненська обласна рада та обласна військова адміністрація, а також меценати.

- Незважаючи на результати, кожен з вас – уже переможець. росія забрала у вас здоров’я, але не забрала дух та силу волі. Кожен із вас – це приклад того, як через спорт можна знову віднайти себе. "Сильні України" – це про віру, цілеспрямованість та незламність, - наголосив голова обласної ради Андрій Карауш, звертаючись до учасників змагань.

Серед тих, хто боровся за нагороди, були і ветерани з Рівненщини. Вони, а також інші спортсмени зможуть взяти участь у наступних всеукраїнських змаганнях вже 13-15 вересня в туристичному комплексі "Буковель". Вони стануть відбірковими, тобто визначаться кандидати до національної збірної України для участі у міжнародних спортивних змаганнях «Стронг Спірітс Геймс», які відбуватимуться в жовтні в німецькому Мюнхені. Реєстрація уже розпочалася і триватиме до 31 серпня 23.00.

Детальна інформація тут. 

Реєстраційна форма за посиланням.