11-11-2023

У Рівному відбулася експертна дискусія "Філософія української перемоги - розпад російської імперії"

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї зібралися експерти та науковці, щоб  обговорити концепцію української перемоги, ґрунтовану на матеріалах "Бандерівських читань". 

Її складовою є розпад російської імперії та утворення на її теренах незалежних держав.
Захід відкрили заступники голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський та Віталій Ундір. 

- Щиро дякую працівникам музею, науковцям, історикам за організацію даного заходу. Також велика честь воїнам, які у важкі часи продовжують війну не лише у фізичному просторі, а й духовному. Аби здолати віковічного ворога – ми маємо мислити не тільки лінійно, а й стратегічно. Обговорювати, ставити глобальні цілі, моделювати концепцію перемоги – наше спільне завдання! - з вітальним словом виступив Олексій Бучинський.

Один зі спікерів - Юрій Сиротюк, директор Недержавного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень», молодший сержант 5 окремої штурмової бригади, який долучився до обговорення онлайн з фронту. 

В дискусії  також взяли участь доктор філософських наук, професор Національного університету “Острозька академія” Петро Кралюк, керівник дослідницьких програм «Українських студій стратегічних досліджень» Юрій Олійник,  керівник економічних програм «Українських студій стратегічних досліджень» Олександр Чупак, військовослужбовець ЗСУ Станіслав Ткачук та старший науковий співробітник Рівненського обласного краєзнавчого музею Дмитро Петрик.

Учасники обмінялися думками про тяглість боротьби за свободу українського народу, сучасну російсько-українську війну та можливість України стати світовим лідером.

Зауважимо, що в рамках «Бандерівських читань» недержавний аналітичний центр «Українські студії стратегічних досліджень» організовує конкурс есе для молоді «Світ без росії: нові виклики та перспективи». 

До участі запрошують авторів віком до 32 років – військовослужбовців, студентів вищих навчальних закладів, магістрантів, аспірантів, вчителів та науковців.

Кінцевий термін подачі робіт - 10 грудня 2023 року. Призовий фонд забезпечують бійці 5-ї окремої штурмової бригади.