19-01-2023

У Рівному відбулась творча зустріч з херсонським поетом Анатолій Кичинський

18 січня у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулась творча зустріч з українським поетом і художником, автором численних пісень і художніх перекладів, пейзажів і натюрмортів, лауреатом Шевченківської премії 2006 року Анатолієм Кичинським. Поет презентував книгу «Сотворіння цвіту», видану у 2020 році видавництвом «Український пріоритет». 

Участь у заході взяли рівняни, поети та письменники з Херсонської області, які в даний час проживають на Рівненщині, творча інтелігенція краю та представники влади.

Анатолій Іванович Кичинський народився на Херсонщині, навчався на філологічному факультеті Херсонського педагогічного інституту та Вищих літературних курсах при Літературному інституті імені О. М. Горького.

Волею долі опинився у Рівному. Через війну був змушений покинути свою рідну Херсонщину, залишити скарби душі своєї, - творчі напрацювання, картини, книги та дорогі серцю речі у своїй затишній херсонській квартирі. 

Письменник представив громадськості свою книгу «Сотворіння цвіту», в якій зібрані нові твори та вибрані автором поезії. Також лауреат Шевченківської премії продекламував свої вірші, заспівав пісню, а опісля поспілкувався  із присутніми у залі. В свою чергу гості заходу привітали поета власними подарунками, піснями та теплою атмосферою.

 «Анатолій Кичинський є митцем всеукраїнського значення, його вага у нашому суспільстві величезна. Відчувається, як художнє слово письменника по-справжньому красномовне, масштабне, поетично мудре. Не даремно книги, картини та переклади пана Анатолія є у багатьох приватних та державних колекціях. Впевнений, що незабаром Збройні Сили України звільнять терени Херсонщини та інші окуповані території від загарбників і ви повернетесь до рідного краю, де продовжите розвивати українську літературу та культуру.», - зауважив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

Український поет є членом Національної спілки письменників України, Асоціації українських письменників, Міжнародної асоціації письменників публіцистів, Національної спілки художників України та має у своєму доробку понад два десятки книг, в яких широко представлені інтимна і пейзажна лірика.