12-05-2023

У Рівному відбулась конференція «Енергоефективність громадських будівель в Україні»

Захід став загальною платформою для органів місцевого самоврядування щодо проблематики підготовки вступних заявок на участь у програмі «Енергоефективність громадських будівель в Україні».

В рамках конференції ГО «Ресурсний центр підтримки ОСББ Рівненщини» продемонструвала результати виконання плану заходів Комплексної програми енергоефективності Рівненської області 2018-25 років.

До конференції долучився і заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, який виступив з вітальним словом.

 

«Метою конференції є успішне та ефективне реформування житлового фонду Рівненщини. Втілення своєчасних та ефективних заходів у вирішенні проблемних питань, інформування населення щодо позитивної тенденції енергоефективних заходів у будинках є важливою працею. Такі проєкти, як цей, покращують якість життя, захищають навколишнє середовище та істотно зменшують вартість експлуатації громадських будівель, роблячи Україну ще кращим місцем для життя та ведення бізнесу.  Дані кроки повністю відповідають національній енергетичній стратегії України.» - наголосив Сергій Свисталюк.

Проєкт відбувається у рамках фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Пропозиції для участі у відборі проектів із супровідними документами необхідно подати до 3 червня 2023 року. 

Вимоги до Кінцевих Бенефіціарів та проектів термомодернізації наведено у Порядку відбору опублікованих на веб-сайті Мінінфраструктури.