24-09-2024

У Рівному відбудеться всеукраїнський науковий захід з проблем очищення води

І Всеукраїнський інженерно-технологічний хакатон “Ingineering HackFest” на тему “Очищення води в промисловості: сучасні технології, методи та способи” прийматиме Рівненщина. Захід об’єднає науковців, дослідників, розробників з усіх областей України.

Про це стало відомо під час Настановної сесії Рівненської Малої академії наук учнівської молоді, яка відбулася сьогодні. Хакатон стане першим у цьому році масштабним заходом, який проводить наша РМАНУМ спільно з Малою академією наук України. 

Поки ж з початком нового навчально-дослідницького року юних науковців, викладачів та партнерів РМАНУМ привітав голова обласної ради Андрій Карауш.

- Бажаю вам з цікавістю приймати всі знання, які вам дають в Малій академії, переймати той науковий та життєвий досвід, яким із вами радо діляться ваші викладачі. Успішно презентуйте українську науку на світових майданчиках, беріть приклад зі своїх попередників, які довели, що РМАНУМ  - це місце, де з'являються наукові генії, народжується перспективне наукове майбутнє України. Вірте в себе, вірте у свою країну та вірте в ПЕРЕМОГУ! – з такими словами до молодих людей звернувся Андрій Карауш.

Спільно із першим заступником голови облдержадміністрації, депутатом обласної ради Сергієм Подоліним вони привітали викладачку РМАНУМ Наталію Шульжук, Вона, нагадаємо, перемогла на Всеукраїнському конкурсі майстерності педагогічних працівників «ДЖЕРЕЛО ТВОРЧОСТІ» у номінації «Керівник гуртка-2024». Пані Наталі вручили Диплом переможниці та Подяку Міністерства освіти і науки України та Малої академії наук України.

Пригадали і численні здобутки вихованців РМАНУМ у 2023-2024 роках.

З-поміж них:

12 переможців Міжнародного конкурсу екологічних проєктів «GENIUS Olimpiad Ukraine» (одне перше, два других та два третіх місця і сім почесних відзнак),

дві «бронзові» нагороди у Всеукраїнському конкурсі молодіжних науково-технічних проєктів «INVENTOR.UA»,

227 переможців у Всеукраїнському відкритому інтерактивному конкурсі «МАН-Юніор Ерудит»,

350 призових місць у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт,

31 призове місця у ІІІ етапі конкурсу-захисту, п’ятеро з яких упродовж року отримуватимуть стипендію Президента України.

Упродовж 2023-2024 навчального року науково-дослідницькою роботою в Рівненській Малій академії наук учнівської молоді займалися юнаки та дівчата з 33 громад та 124 навчальних закладі області. Для них тут діє 138 гуртків.

Загалом, за 18 років існування Рівненської МАН юні науковці захистили 13 350 проєктів. А свої знання в гуртках поглибили 24 000 старшокласників.