28-08-2024

У Рівному урочисто підняли Паралімпійський прапор

Сьогодні, 28 серпня, в м.Париж відбудеться урочиста церемонія відкриття XVII літніх Паралімпійських ігор. Паралімпіада вперше пройде у Франції. Церемонія відбудеться в самому центрі столиці - між Луксорським обеліском і Тріумфальною аркою. 

Національну паралімпійську збірну України на іграх представлять 140 спортсменів: 96 чоловіків та 44 жінки. Представники Рівненщини у збірній налічують 12 спортсменів.

З нагоди старту паралімпіади на флагштоку поруч з будівлею Рівнеоблради та ОДА підняли прапор Національного Паралімпійського комітету. 

Як зазначив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський, наші спортсмени-паралімпійці демонструють усьому світу свою незламність та силу духу.  

- В умовах війни ви для України – дипломати. Адже окрім здобуття медалей та підкорення п’єдесталу, ваше завдання розповісти усім про те, що відбувається у нашій державі. Нехай Паралімпійські ігри-2024 стануть успішними для кожного з вас. Ми ж, у свою чергу, будемо вболівати та радіти кожній медалі! - наголосив Олексій Бучинський.

Впродовж 12 днів наші спортсмени змагатимуться у 17 з 22 видів спорту, що є абсолютним рекордом нашої країни. Рівненська область буде представлена в таких видах спорту як дзюдо, пара каное, волейбол сидячи, пара стрільба з лука та пара легка атлетика, метання списа.

Нагадаємо, що у дзюдо виступатимуть шестеро спортсменів із порушенням зору: Наталія Ніколайчик, Юлія Іваницька, Анастасія Гарник, Анжела Гаврисюк, Давид Хорава та Олександр Назаренко.

Ще шестеро спортсменів мають ураження опорно-рухового апарату: Микола Синюк та Наталія Лагутенко (пара каное), Андрій Сікальський та Юрій Ковальчук (волейбол сидячи), Василь Наумчук (пара стрільба з лука), Роман Новак (пара легка атлетика, метання списа).

Розпочне XVII літні Паралімпійські ігри для Рівненської області Василь Наумчук – 29 серпня о 14:00.

Церемонія закриття паралімпіади відбудеться 8 вересня.