28-08-2021

У Рівному святкують День міста

Цьогоріч місто Рівне відзначає 738-у річницю з дня свого заснування. Традиційно святкування проходить в останню неділю серпня. Однак, цього року святкові заходи розпочалися ще у п’ятницю. Для гостей та мешканців міста на літній естраді в парку ім. Шевченка виступили ART JAZZ School, а на Майдані Незалежності відбувся гала-концерт фестивалю «Бурштинове намисто».

Сьогодні святкування продовжилося. З самого ранку пройшла Божественна літургія та подячний молебень за Україну, Рівне та його мешканців.

У Міському будинку культури відбулася урочиста Академія з нагоди Дня міста. На захід завітав перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк. Він привітав мешканців Рівного з Днем міста.

«Щиро вітаю з таким прекрасним святом усіх мешканів міста. Я впевнений, що наше місто - найкраще. Нам є чим пишатися. А саме найголовніше - наше місто пишається чудовими людьми. З Днем народження, Рівне!», - сказав Сергій Свисталюк.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, відданість справі та з нагоди Дня міста Рівне він нагородив цінним подарунком обласної ради завідуючу відділення інтенсивної терапії екстракорпоральних методів детоксикації КП «Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка» Наталію Овсічук. Також Почесною грамотою та пам’ятним знаком обласної ради Сергій Свисталюк відзначив директора КП «Спецкомбінат-ритуальна служба» Миколу Володька та директора КП «Рівнеелектроавтотранс» Валентина Ткачука.

Окрім того, в ході урочистостей відбулася урочиста церемонія нагородження: звання «Почесний громадянин міста» та відзнак «За заслуги перед містом».

Згодом святкування продовжилося на Майдані Незалежності. Там відбулися показові спортивні змагання між силовими структурами «Найсильніший захисник м. Рівне-2021» та виставка спеціалізованої пожежно-рятувальної, військової й правоохоронної техніки.

У другій половині дня для мешканців міста та його гостей будуть виступати різні колективи на Майдані Незалежності. Зокрема, гостей свята розважатимуть духовий оркестр ОК «Захід», оркестр «Наспів», вокальна формація «Піккардійська терція», група «МЕРІ», гурт «Козак Систем». А на завершення відбудеться вогняне шоу «LLUM».