24-09-2021

У Рівному стартував турнір з баскетболу на призи Сергія Ліщука

Відкритий турнір з баскетболу на призи Сергія Ліщука «Дружба-2021» стартував у Рівному. Через пандемію коронавірусу участь у змаганнях не могли взяти команди з інших країн, як це було раніше. Тож цьогоріч турнір має всеукраїнський статус.

Сьогодні відбулося офіційне відкриття змагань. Від Рівненської обласної ради юних баскетболістів привітали заступник голови обласної ради Олексій Бучинський та Президент Рівненської обласної федерації баскетболу, депутат обласної ради Олександр Процюк.

-Насамперед чудово, що такий турнір взагалі відбувається, зважаючи на епідемічну ситуацію в Україні. Адже, на жаль, минулого року ми не змогли його провести. Це дуже авторитетний спортивний захід, який має статус міжнародного. В кращі часи сюди приїздили команди з Литви, Польщі та інших країн. Тому той, хто переможе в цьому турнірі, може сміливо цим пишатися. Бо через ці змагання пройшли вихованці і рівненського, і всеукраїнського баскетболу. Такі, як наш славний Сергій Ліщук, який брав участь в перших баскетбольних турнірах, які тоді носили назву «Помаранчева кулька». А сьогодні він є символом цього турніру, - зауважив Олексій Бучинський.

Упродовж трьох днів разом з рівненськими баскетболістами за призи змагатимуться команди з Києва, Хмельницького, Чернівців, Ужгорода, Вінниці та Львова – це юнаки та дівчата 2006 року народження, які представляють різні клуби та дитячо-юнацькі спортивні школи.

За словами директора комунального закладу «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву» Рівненської обласної ради Сергія Шемосюка, всі ці команди беруть участь в чемпіонатах України. Тому турнір «Дружба-2021» ще й дасть можливість оцінити рівень їхньої підготовки до майбутніх змагань.