29-05-2024

У Рівному розвиватимуть систему протидії домашньому насильству

Наш обласний центр – серед 8 міст України, які стали учасниками проєкту "Міста і громади, вільні від домашнього насильства". Упродовж 2024-2026 років у Рівному підтримуватимуть і розбудовуватимуть систему протидії і запобігання гендерно зумовленому та домашньому насильству. Учасником цього проєкту є один із комунальних закладів обласної ради - Денний центр соціально-психологічної допомоги.

- Участь у цьому проєкті – це наслідок співпраці облради та нашого комунального закладу, ОДА, міської ради, а також департаменту соцполітики Рівного. Шукаємо у війну будь-які можливості, щоб підвищити рівень надання допомоги нашим жителям, - зауважив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Підтримку проєкту здійснює Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA. Конкурснийідбір проаодили серед 33 претендентів. У підсумку перемогли вісім українських міст. Окрім Рівного, це Кам'янець-Подільський, Кам'янське, Конотоп, Умань, Червоноград, Дрогобич та Первомайськ.

Проєкт "Міста і громади, вільні від домашнього насильства" розпочав роботу в Україні у травні 2020 року і наразі налічує 53 громади. Його реалізують у співпраці з Мінсоцполітики за підтримки урядів Канади та Великої Британії.