02-10-2023

У Рівному прозвучали "Голоси Вільних"

Під такою назвою відбувся концерт, присвячений Дню захисників і захисниць України, святу Покрови Пресвятої Богородиці, 81-й річниці створення УПА та Дню українського козацтва. 

Захід організували на знак поваги та подяки всім, хто захищає незалежність, свободу та територіальну цілісність рідної держави. 

У Рівненському міському будинку культури зібралися військові, їхні родини, влада та громадськість. 

Відзнаками Рівненської обласної ради військових та правоохоронців привітав заступник голови Віталій Ундір.

- Війна навчила нас ставитися до життя як до найвищої цінності. Цінувати дружбу, порядність, братерство, ще більше любити та поважати рідних та близьких. Ми не забуваємо про загиблих героїв, які віддали життя, захищаючи Україну. Ми, люди, не в силі повернути до життя тих, кого з нами більше немає. Однак наш святий обовʼязок - плекати памʼять про них та допомагати їхнім родинам. У цей день ми схиляємо голови перед тими, хто довів високе звання Захисника власною кровʼю і низько вклоняємось тим, хто заплатив за це своїм життям. Вшановуємо міцність духу наших славних предків та пишаємось хоробрістю сучасних героїв - захисників української землі, для яких поняття честь, гідність, сила, витримка і відповідальність - не просто слова, а життєві ідеали, - зазначив заступник голови Рівненської обласної ради Віталій Ундір.