01-12-2022

У Рівному просять здати кров для військових

КП «Рівненський обласний центр служби крові» просить рівнян здати кров для наших військових. У зв’язку з військовою агресією російської федерації зростає потреба в запасах крові. За словами директорки обласного центру служби крові Ліни Михальчук, постійно кров передають на лікувальні заклади області, де знаходяться військові. Окрім того, кожних 2-3 тижні дози еритроцитів передають на Схід України для порятунку поранених бійців ЗСУ.

- На сьогодні найбільш мало це донорів з  -I, -II, -IV групами крові, однак, потреба змінюється щодня. Для того, щоб більше людей могли здати кров ми працюємо також в першу та третю суботу місяця, - каже Ліна Михальчук.

Сьогодні донорами стали працівники КЗ «Рівненська обласна бібліотека для молоді».

- Працівники бібліотеки разом з кров'ю передали все своє тепло, віру та силу для тих, кому зараз кров життєво необхідна. 13 пакетів крові допоможуть не одній людині. Щодня є потреба у крові всіх груп, тому закликаємо кожного за можливості хоча б одного разу стати донором - кожна краплинка крові важлива, - розповіла директорка КЗ «Рівненська обласна бібліотека для молоді» Світлана Патрикей.

Кров можна здати за адресою м. Рівне, вул. Степана Бандери, 31, з пн-пт з 8:00 до 14:30 та першу і третю суботу місяця з 8:00 до 12:30, з собою необхідно мати паспорт.