23-10-2023

У Рівному пройшов Відкритий Чемпіонат області з Кіокушин Карате

Цими вихідними на базі Дитячо-юнацької спортивної школи №4 провели змагання з Кіокушин Карате, що вважається одним із найскладніших видів у цьому виді бойового мистецтва. За перемогу змагались понад 120 спортсменів  віком від 6 до 17 років у двох розділах: Куміте та Ката.

Як зазначив керівник федерації Західних регіонів з Кіокушин Карате Сергій Скоропадський, мета змагань - не лише поборотися за призові місця, а й виховати в молодому поколінні почуття мужності, відповідальності та патріотизму. За словами Сергія Скоропадського, вони не лише навчають  бойових мистецтв, а й допомагають молоді ставати сильними особистостями. Адже вихованцям Семпай школи тренери дають фундамент спортивних навичок та виховують в них лідерські якості.

Підтримати та відзначити організаторів та юних спортсменів на змагання завітав заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

- Сьогодні надто важливо, щоб діти мали можливість змагатися за звання кращих каратистів у цьому стилі. Тому хочу висловити щиру подяку керівнику федерації, благодійникам, які, попри всі складності, спільно популяризують та розвивають Кіокушин Карате на Рівненщині, - зауважив Олексій Бучинський.

Він також наголосив на важливості інших ініціатив, які реалізовує федерація. Це проведення програм «Психологічна реабілітація дітей під час війни», Лідерська школа, низка психологічні тренінги. Все це, на думку заступника голови обласної ради, - вагомий внесок в успішне майбутнє української молоді.

Олексій Бучинський відзначив Почесною грамотою та нагрудним значком обласної ради президента Спортивних клубів «Клан» та керівника федерації Західних регіонів з Кіокушин Карате Сергія Скоропадського. За розвиток цього виду спорту Подяками РОР нагороджені благодійники Владислав Агейченков та Ігор Козачук.