01-07-2024

У Рівному привітали державних реєстраторів

1 липня в Україні відзначають День державного реєстратора. Офіційно його відзначають з 2009 року відповідно до Наказу Державного комітету України з регуляторної політики та підприємництва від 30 червня 2009 року № 111.

Серед професійних обов’язків державного реєстратора - проведення державної реєстрації права власності на нерухоме майно. Тобто, державний реєстратор вносить в Державний реєстр речових прав достовірні відомості про об’єкт нерухомого майна, зокрема з поданих заявником документів. Так відбувається офіційне визнання й підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно.

З нагоди професійного свята до Центру надання адміністративних послуг у Рівному завітав заступник голови Рівненської обласної ради Віталій Ундір. Спільно з заступником голови обласної державної адміністрації Олексанром Терещенком, вони вручили нагороди обласної ради та ОДА.

Зокрема, Почесні грамоти Рівненської обласної ради отримали Марія Михальчук, Лілія Демчук та Галина Харитонова, які працюють в Управлінні державної реєстрації Департаменту цифрової трансформації та забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради.