29-09-2020

У Рівному презентують книгу для людей з інвалідністю по зору

 

30 вересня, у Рівненській обласній бібліотеці, о 15 годині відбудеться презентація нового проєкту «Торкнутися слова. Це можливо!». 

 Креативна інклюзивна книга із застосуванням універсального дизайну.

Проєкт реалізований Всеукраїнською громадською організацією людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» за фінансової підтримки Українського культурного фонду.
У книзі, яка видана пласкодрукованим збільшеним кеглем та шрифтом Брайля, представлено авторів Рівненщини і України, які мають інвалідність різних нозологій, із метою поліпшення сприйняття громадськістю, подолання стереотипів та стимулювання суспільної цікавості до інклюзивного мистецтва.
Унікальність проєкту в тім, що твори авторів з інвалідністю доступні для всіх, бо одна книга видається в багатьох форматах (плоско друкований збільшений кегль, шрифт Брайля, аудіоформат МР3, формат DAISY).

Також у книзі розміщено QR-код, за яким можна перейти на сайт, де викладено вірші у всіх перелічених форматах для прослуховування і завантаження, також на цій сторінці можна дізнатися про проєкт та переглянути буктрейлер.

На презентацію запрошені: керівник проєкту «Торкнутися слова. Це можливо!» Петро Поліщук, керівник Продакшн студії «Індюк рекордс», відповідальний за аудіо та відео Олексій Казанцев, редакторка та коректорка шрифтом Брайля, відповідальна за розповсюдження інклюзивної книги Ніна Асаєва, письменниця, читець, членкиня Національної спілки письменників України Валентина Люліч та автори, втори яких вміщені у книзі: Анастасія Антонюк, Петро Буткевич, Тетяна Войтович, Ольга Заїка, Василь Лящук, Оксана Нікітюк, Світлана Фостій, Олександр Шевчук, Наталія Яковлева.