29-11-2023

У Рівному презентували «Календар патріота - 2024»

Його авторкою є рівнянка Ірина Сичик. Художнє оформлення календаря здійснила Ліза Болдишева.

Це вже четвертий випуск цього авторського видання. До нього увійшли знакові дати, пов’язані зі здобуттям Україною незалежності. Календар містить ілюстрації та інформацію про людей та події, які мали вплив на державотворення, розвиток духовності, військової справи, економіки, науки, культури та спорту.

Видання двох останніх років присвячені подіям та героям російсько-української війни.

Учасники презентації зауважили, що «Календар патріота» є результатом копіткої дослідницької роботи авторки і може бути цікавим для читачів різного віку. Він містить важливі, а також мало відомі широкому загалові факти про нашу історію.

- Це своєрідна міні-енциклопедія на щодень. Завдяки такому унікальному виданню кожного ранку ти дізнаєшся про те, що колись в цей день відбулося щось знакове для твоєї країни, читаєш про ще один крок, який привів нас до такої омріяної незалежності, котру сьогодні знову захищаємо, - поділилася враженнями голова постійної комісії обласної ради  з питань гуманітарної політики, директорка Рівненського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Черній.

Презентація «Календаря патріота» символічно відбулася в залі обласного краєзнавчого музею, де якраз діє експозиція «Творці історії», присвячена захисникам України.

Придбати видання можна, сконтактувавши з його авторкою через соціальні мережі. Наклад  -  2500 примірників.