20-02-2021

У Рівному пом’янули героїв Майдану

Сьогодні в Україні згадують трагічні події, коли сім років відбулися криваві розстріли на мирному майдані у столиці держави. Вшанували пам'ять нашої Небесної Сотні і в Рівному. У пам’ятних заходах взяли участь і керівництво, а також депутати обласної ради. Серед них - і депутат обласної ради Вікторія Опанасюк, чоловік якої Валерій загинув на Майдані  20 лютого 2014 року.

Тоді на Майдані полягло четверо наших земляків: рівняни Георгій Арутюнян, Валерій Опанасюк, Олександр Храпаченко, а також Іван Городнюк з м. Березне. Загалом у лютневі дні під час Революції Гідності загинуло понад сто учасників тих подій.

Сьогодні у Рівному представники влади поклали квіти до пам’ятного знака «Загиблим за Україну». Згодом учасники пам’ятних заходів вшанували наших земляків на «Алеї Героїв», що на кладовищі «Нове». Саме там поховані герої Небесної Сотні та бійці, котрі загинули у війні на Сході України.

Відбулися  меморіальні заходи і біля Дошки пам'яті Героям Небесної Сотні та Героям, загиблим в зоні АТО.

Протягом дня рівняни матимуть змогу пригадати знакові та водночас трагічні події, відвідавши фотовиставку  «Зима, що нас змінила», яка діятиме на майдані Незалежності у Рівному.

Пам’ятні заходи проходять сьогодні і в інших містах та селах Рівненщини.