11-07-2023

У Рівному покажуть фотовиставку видатних діячів «Розстріляного відродження»

Унікальність експозиції в тому, що світлини створені за допомогою штучного інтелекту, а насправді цих фото ніколи не існувало.

Загалом представлять 15 портретів. Валер'ян Підмогильний, Валер'ян Поліщук, Вероніка Черняхівська, Володимир Свідзінський, Ґео Шкурупій, Євген Плужник, Майк Йогансен, Марко Вороний, Микола Зеров, Микола Куліш, Микола Хвильовий, Михайло Драй-Хмара, Михайль Семенко, Олена Теліга, Юрій Вухналь – за задумом автора експозиції, вони ніби зібралися в одному місці і спілкуються на літературні теми.

«Я беру реальні фотографії, які залишились від цих людей, даю комп’ютеру, він їх обробляє, аналізує та малює портрет у тих умовах, які я йому задаю», - розповів автор виставки, український письменник та волонтер Мартин Якуб.

Показуючи таким чином видатних митців доби  «Розстріляного відродження», він має на меті «оживити» цих людей та зв'язати минуле з сучасністю.

Крім фотографій, відвідувачі зможуть ознайомитись з творчістю письменників та дізнатись про захопливі маловідомі епізоди з їхнього життя.

Відкриття експозиції #Живі_Розстріляні відбудеться 12 липня о 13.00 в приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.