28-05-2024

У Рівному планують встановити 100 надземних пожежних гідрантів

Це стане можливим завдяки Програмі транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027 та фінансової підтримки Європейського Союзу.

Про це повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш на своєму Телеграм-каналі.

Сьогодні у Рівному є майже 900 підземних гідрантів і лише один надземний. Його встановили ще в лютому 2023 року на перетині вулиць Гетьмана Полуботка та Гетьмана Мазепи.

Завдяки підтримці іноземних донорів упродовж двох років у Рівному має з’явитися ще 100 таких. Місця вже визначили в ГУ ДСНС у Рівненській області.

Над тим, як технічно втілити все це в життя, думають фахівці комунального підприємства обласної ради «Рівнеоблводоканал».

- Про те, що потрібні надземні гідранти, у ДСНС заявляли давно, адже часто водії паркують свої авто прямо над точками забору води. Для інформації: пожежна цистерна стає порожньою за 5 хвилин, а заправити її водою – орієнтовно 7 хвилин. Під час пожеж кожна хвилина важлива, а якщо гідранти поруч і доступні – це суттєво допомагає рятувальникам, - зауважив Андрій Карауш.

Нагадаємо, що Програма транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027 передбачає фінансову підтримку ЄС у 250 тисяч євро. Умови співфінансування 90/10, де більша частина — кошти партнерів.