22-03-2024

У Рівному облаштують "Готичний сад"

Йдеться про "Готичний сад" органного залу - екологічний простір, який створять на території Рівненської обласної філармонії.

Проєкт передбачає облаштування архітектурного ландшафту нового культурного та екологічного міського простору, що буде доступний для відвідувачів філармонії, відпочинку мешканців, туристів та гостей Рівного.

Вже у квітні на території залу камерної та органної музики запланована екологічна толока, це громадська акція з впорядкування ділянки та висаджування рослин з відповідними художніми прийомами та ландшафтними елементами. У травні там же планується концерт просто неба. 

Цю культурну локацію обласна філармонія облаштовуватиме за підтримки міжнародних донорів, які орієнтовані на розвиток культурних ідей.

Отже, територія, яка зараз не використовується фактично ніяк, завдяки партнерам отримала хороший шанс на друге життя.

- Даний проєкт – це створення нової концепції культурного та екологічного міського простору. «Готичний сад» підкреслить статус обласної філармонії та додасть свою родзинку. Щиро дякую колективу філармонії та усім причетним за ініціативність і бажання вдихнути нове життя в цей історичний простір. Упевнений, він стане яскравою локацією для мистецьких подій і заходів, - зазначив заступник голови Рівненської обласної ради, який завітав на презентацію.