07-12-2023

У Рівному обговорили сучасні проблеми гуманітаристики

За ініціативи Рівненського інституту права Київського університету права Національної академії наук України у Рівному відбулася щорічна Всеукраїнська науково-практична конференція. Цьогоріч – ювілейна десята, яка мала назву «Сучасні проблеми гуманітаристики: світоглядні і правові підходи, комунікативні та педагогічні стратегії».

 

Захід об’єднав студентів та науковців з різних регіонів: Рівного, Києва, Тернополя, Одеси, Харкова, Дніпра, Ужгорода, Луцька та Кременця. Серед доповідачів – представники Національної академії наук України, органів юстиції, системи правосуддя, органів влади.

- Другий рік ми живемо в умовах повномасштабної війни. Українці стикнулися з досі невідомими для себе викликами. Це змінило нашу свідомість, вплинуло на суспільні відносини. Українське суспільство потребує професійного аналізу та оцінки цих викликів - щоб в подальшому знати, як на них реагувати і як їх долати. І це завдання для наших науковців та практиків, які мають дати суспільству алгоритм дій, - з такими словами голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш звернувся до учасників конференції.

На заході, який відбувся у змішаному форматі, порушили надактуальні теми війни в Україні та її впливу на суспільно-політичне життя. А також значення та завдання, які постали перед сучасною правничою наукою та системою освіти. В цьому контексті йшлося, зокрема, і про модернізацію педагогічного процесу у вищій школі України.