31-07-2023

У Рівному можна побачити петриківський розпис

26 картин, виконаних у техніці петриківського розпису, об’єднані в експозиції під назвою «Єдина Україна». На роботах зображені обриси областей України в їх традиційних кольорах. Окрема картина – блакитно-жовта мапа України, оздоблена петриківськими квітами.

Авторка робіт - майстрині петриківського розпису в кількох поколіннях Марина Масловська. Вона є випускницею Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури, Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, Інституту дизайну та реклами. Учасниця понад 50 виставок та майстер-класів з петриківського розпису.

Відкрилася виставка в Рівненському обласному краєзнавчому музеї.

За словами авторки, ідея персональної виставки, де зображені різні регіони України, – об’єднавча. Це демонстрація єдності країни, яка після 24 лютого 2022 року стала ще монолітнішою.

Водночас художниця показала унікальність кожної області за допомогою кольорів, які містяться на гербах того чи іншого регіону.

Днями, а саме 2 серпня, у День міста Дубно, Марина Масловська відкриє ще одну свою виставку під назвою «Хай квітне Україна».