23-09-2021

У Рівному Міжнародний день глухих відзначили концертом

Щорічно в останню неділю тижня у світі відзначають Міжнародний день глухих. Цей день засновано в 1951 році на честь створення Всесвітньої федерації глухих.

Сьогодні з цієї нагод у КЗ «Рівненський регіональний центр фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» відбувся концерт «Ми рівноправні громадяни своєї держави».

Цей захід відвідала голова постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей Вікторія Опанасюк. Вона зауважила, що це свято – свято надії, свято сили духу та свято впевненості.

 

«Ваші спортивні досягнення, ваша художня самодіяльність прославляють наш край по всій Україні. Депутатський корпус, у свою чергу, прикладає максимум зусиль щодо створення всіх умов для вашого навчання, реабілітації та покращення вашого повсякденного життя. Щиро бажаю вам міцного здоров’я, успіхів та високих досягнень!», - сказала Вікторія Опанасюк.

Вона також додала, що на території України осіб з вадами слуху об’єднує Українське товариство глухих, яке є громадською організацією із всеукраїнським статусом, а Рівненське відділення є одним із найкращих.

За активну життєву позицію, вагомий особистий внесок у соціальну та трудову реабілітацію осіб з вадами слуху та з нагоди Міжнародного дня гулих Вікторія Опанасюк нагородила Почесною грамотою та пам’ятним знаком обласної ради учасницю художньої самодіяльності Рівненського Будинку культури УТОГ Тетяну Регещук, учасницю художньої самодіяльності Рівненського Будинку УТОГ Наталію Кашину та голову Рівненської обласної ревізійної комісії УТОГ

Тетяну Зимину.