22-08-2023

У Рівному мають намір відкрити представництво Європейської асоціації місцевої демократії

21 серпня, голова обласної ради Андрій Карауш провів онлайн-зустріч з Правлінням ALDA (Європейська асоціація місцевої демократії). Він представив членам Правління презентацію обласної ради та її позиціонування, як органу регіональної влади. Також  Андрій Карауш заявив, що обласна рада спроможна сформувати місцеву команду для реалізації офісу ALDA в Рівному.

- Рівненщина бажає стати повноправним членом ALDA. Разом з місцевими партнерами, зокрема Центром підтримки переселенців «Я Маріуполь» м. Рівне та ГО «Ліга стратегічного розвитку» ми готові відкрити представництво Європейської асоціації місцевої демократії у Рівному, - наголосив Андрій Карауш.

Про рішення щодо вступу Рівненщини до Європейської асоціації місцевої демократії Правління має повідомити найближчим часом.

Нагадаємо, що Європейська асоціація місцевої демократії (European Association for Local Democracy, ALDA) - це міжнародна громадська спілка, яка об’єднує 350 учасників з 45 європейських країн. До ALDA входять місцеві органи влади, громадські організації, асоціації та агенції, які зацікавлені в розвитку громадянського суспільства та його ефективній взаємодії з місцевою владою.

Минулої сесії депутатський корпус більшістю голосів прийняв рішення про вступ Рівненської обласної ради до Європейської асоціації місцевої демократії (ALDA). Цьому рішенню передувала низка зустрічей та переговорів. Голова ради Андрій Карауш спілкувався з генеральним секретарем ALDA Антонеллою Вальморбідою та виконавчим секретарем Центрально-Європейської ініціативи Уго Полі. Питання створення осередку ALDA у Рівному обговорювали і в рамках засідання Генеральної Асамблеї 2023 та Фестивалю ALDA, які відбулися в Брюсселі на початку червня.