13-01-2023

У Рівненському театрі ляльок показали благодійну виставу для маленьких маріупольців

Сьогодні Рівненський академічний обласний театр ляльок в черговий раз зіграв благодійну виставу. Актори показали для діток та батьків з Маріуполя новорічну казку «Як козаки Різдво зустрічали».

Директор Рівненського обласного академічного театру ляльок Володимир Данилюк розповів, що такі благодійні вистави вони проводять регулярно.

- З початку повномасштабного вторгнення ми зіграли 370 вистав, з них 40 – благодійні. На початку війни ми грали тільки безкоштовно. Самі шукали діток переселенців, грали вистави у гуртожитках та підвалах. Їздимо також в наші територіальні громади з показами. До благодійних вистав за цей час було залучено близько 7 тис діток з батьками. В нас чітка політика – дітки військових і тимчасово переміщених осіб відвідують театр безкоштовно, - сказав Володимир Данилюк.

Показ сьогоднішньої вистави відбувся за ініціативи голови обласної ради Андрія Карауша та директора Центру підтримки переселенців «ЯМаріуполь-Рівне» Богдана Дужика.

- Підбиваємо підсумки наших новорічних свят, тому організували для наших діточок сьогоднішню виставу. В залі – аншлаг . Дітки полюбили Рівне та всі заходи, які ми для них організовуємо. В нас зареєстровано понад 150 діток з Маріуполя, і всі вони активно долучаються до культурних заходів, - поділився Богдан Дужик.

Після закінчення вистави для маленьких маріупольців провели конкурси та вручили солодкі подарунки.