19-08-2024

В обласному спеціалізованому будинку дитини облаштували кімнати для родин з інших областей

Відтепер у КП «Рівненський обласний спеціалізований будинок дитини з центром реабілітації дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки та паліативної допомоги дітям» доступні нові послуги, які значно полегшать процес реабілітації маленьких пацієнтів з інших регіонів України. У закладі облаштували спеціальні кімнати, де можуть проживати дитина та хтось із батьків або супроводжуюча особа.

Завдяки переплануванню тут одночасно можуть розміститись до 8 осіб. Вартість проживання в кімнаті становить 300 гривень за добу, якщо ж проживання організоване в стаціонарі, вартість складе 208 грн.

Така послуга спростить родині тимчасове перебування в Рівному та дозволить зекономити на оренді житла. Кошти, отримані від проживання, будуть спрямовані на оплату комунальних послуг та розвиток закладу.

Нагадаємо, в Будинку дитини надають паліативну допомогу та здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю підгрупи А, з порушенням центральної нервової системи та психіки, надають санаторно-курортні послуги.  Раніше родини стикалися з труднощами в організації щоденного довезення дитини, особливо якщо вона потребувала постійного догляду. Тепер усі необхідні послуги доступні безпосередньо на місці.

Крім того, у закладі запровадили послугу платного харчування. Вартість триразового харчування (сніданок, обід і вечеря) складає 154 гривні.