02-06-2023

У Рівненській обласній раді провели навчання для старост

Рівненська обласна рада організувала семінар-навчання «Організація роботи щодо послуг у старостинських округах». Участь у заході взяло майже 80 учасників. Плідної та конструктивної роботи старостам побажав перший заступник голови ОВА, депутат обласної ради Сергій Подолін.

Начальник відділу з питань розвитку громад та територій Рівненської обласної ради, депутат обласної ради Олександр Дехтярчук відзначив, що таке навчання для старост територіальних громад нашої області відбувається вперше.

- Я був ініціатором прийняття Закону України про сільських старост, і добре розумію наскільки посада сільського старости є важливою та необхідною. З моменту його ухвалення відбулося багато змін. Тому переконаний, що сьогоднішній захід буде корисним для кожного, - наголосив Олександр Дехтярчук.

Так, експертка Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», головний редактор всеукраїнських видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости» Яна Брусенцова розповіла про основні особливості правового статусу старост.

Водночас регіональна координаторка проєктів ПРООН Ольга Кашевська поділилася можливостями з покращення послуг в громадах у співпраці з проєктами ПРООН.

В ході заходу також учасникам директор Рівненського обласного контактного центру, консультант з правових питань Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Василь Курилас надав роз’яснення щодо адміністративно-правових аспектів в діяльності старост. А експерт проекту «PROSTO»: Підтримка доступних послуг в Україні» Андрій Мацокін зосередився на практичній роботі в старостинських округах.

Відзначимо, що сьогодні у Рівненській області є 191 старостинський округ.