13-05-2022

У Рівненській обласній філармонії відбувся концерт відомого скрипаля

Вперше після початку повномасштабної війни у залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії перед глядачами виступив гість – відомий український скрипаль, заслужений артист України, соліст Київського Національного будинку органної та камерної музики України Назарій Пилатюк.

У  програмі «Легенди України» звучали найкращі класичні та модерні зразки української музики – твори  Д.Бортнянського, М.Березовського, М.Скорика, Є.Станковича, Ю.Шевченка, В.Винницького.

Прихильники творчості Назарія Пилатюка відзначають не лише його непересічний талант, а й унікальне звучання скрипки - французького майстрового інструмента 1703 року.

- Маестро має кілька скрипок, дуже любить грати на інструменті українського майстра Степана Мельника. Наступного разу пан Назарій планує приїхати у Рівне з кількома інструментами з власної колекції. Матимемо унікальну нагоду насолодитися барвами, характером кожного, - зауважує художній керівник Рівненської обласної філармонії Руслана Варнава.

Глядачі отримали справжнє естетичне задоволення від дійства. Дуже хочеться сподіватися, що згодом талановиті митці матимуть змогу виступати як у Рівному, так і в усіх інших українських містах.