28-05-2024

У Рівненській медичній академії навчатимуть новій спеціальності

Рівненська медична академія готується до впровадження ліцензування освітньої діяльності у сфері професійно-технічної освіти, яка дозволить водіям швидкої медичної допомоги отримати професійну кваліфікацію "екстрений медичний технік" (ЕМТ).

Це стало можливим після підписання головою обласної ради Андрієм Караушем розпорядження про внесення змін до видів економічної діяльності академії.

Відповідно до рішення уряду, водії, які є членами бригад екстреної медичної допомоги, повинні мати навички реанімації та надання допомоги пацієнтам у невідкладних станах. Раніше таке навчання проводили лише у Чернівецькому фаховому медичному коледжі, який має відповідну ліцензію. Нещодавно там завершився перший випуск 30-ти ЕМТ.

Після ліцензування програми в Рівненській медичній академії, планується набір групи в кількості 15-30 осіб. Тривалість курсу, за попередніми оцінками, становитиме 3-4 місяці. Академія вже має необхідних фахівців та симуляційний центр для проведення навчання. За оптимістичними прогнозами, перші курси можуть розпочатися вже цього літа.

Для повного забезпечення потреб обласного центру екстреної медичної допомоги у кваліфікованих водіях-ЕМТ, необхідно навчити ще близько 400 водіїв.

Очікується, що для прискорення процесу Рівненська медична академія буде співпрацювати з іншими навчальними закладами в різних областях України.