28-09-2023

У «Пересопниці» обговорили стратегію розвитку на наступні роки

У Всесвітній день туризму у КЗ «Культурно-археологічний центр «Пересопниця» спільно з ГО «Студія розвитку туристичного іміджу малих міст» відбулася презентація та обговорення Стратегії розвитку Культурно-археологічного центру «Пересопниця».

Участь у заході взяли голова обласної ради Андрій Карауш, його заступники Микола Кучерук, Віталій Ундір, Олексій Бучинський, Сергій Свисталюк.

Долучилися також до обговорення голови постійних комісії Ігор Ясенюк, Алла Черній та депутатка обласної ради Ольга Шустік.

Нагадаємо, музейний комплекс Пересопниця було збудовано у 2011 році з нагоди дня святкування 450-ої річниці створення Пересопницького Євангелія. На сьогодні він є одним із духовних, історико-культурних, туристичних осередків в Україні. А музейний фонд культурно-археологічного центру нараховує понад 4 тисячі експонатів основного фонду.

За словами директора закладу Івана Солодухи, щороку у центрі проводять різноманітні науково-просвітницькі заходи, етнічні та фольклорні концерти, фестивалі історичної реконструкції. В наступні роки цю роботу планують лише посилити. Будуть працювати над збереженням, примноженням та популяризацією фондового зібрання. Залучатимуть грантові кошти для розвитку археологічного центру. Продовжать організовувати щорічні експедиції селами регіону для збору експонатів та шукатимуть нові експонати шляхом проведення археологічних розкопок. Мають намір оцифрувати всі музейні предмети.

- Наша місія – формування культури духовності, підвищення рівня розуміння та поваги до української культурної спадщини через створення незабутнього культурного досвіду під час перебування в культурно-археологічному центрі «Пересопниця», - додав Іван Солодуха.