09-08-2024

У обласному спеціалізованому будинку дитини придбали новий рентген-апарат

Про це на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства під головуванням Юрія Білика розповів генеральний директор КП «Рівненський обласний спеціалізований будинок дитини з центром реабілітації дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки та паліативної допомоги дітям» Володимир Боярчук.

Він пояснив, що вимоги Національної служби здоров’я України (НСЗУ) зобов'язують заклади, що надають стаціонарну паліативну допомогу, мати рентген-апарат. До цього часу в будинку дитини такого обладнання не було, тож з бюджету області виділили понад 2 мільйони гривень на його придбання. Тепер заклад зможе укласти новий контракт з НСЗУ та відновити стаціонарну паліативну допомогу своїм вихованцям.

Загалом під час засідання комісії було розглянуто понад 30 питань порядку денного. Більшість із них стосувалися погодження звітів про виконання фінансових планів за ІІ квартал 2024 року, а також внесення змін до структури та штатного розпису медичних закладів.

Керівники медпідприємств також повідомили, що заборгованості із виплати заробітної плати та за комунальні послуги не мають.