17-12-2019

У обласній дитячій бібліотеці презентували книгу місцевого автора про Антарктиду

17 грудня у Рівненській обласній дитячій бібліотеці відбулася презентація книги Павла Тарасовича «Антарктида – шостий континент».  Автор – рівнянин, учасник п’ятої експедиції в Антарктиду на станцію «Академік Вернадський», в ході презентації охоче ділився із присутніми власним досвідом перебування на шостому континенті, що власне і стало основою для написання книги.

 

«Антарктида – шостий континент» - книга для школярів та молоді, видана комунальним підприємством «Рівнекнига» на замовлення обласної бібліотеки для дітей. Видання не призначене для продажу, адже фактично увесь тираж поповнить фонд книгозбірень Рівненщини.

«Класичний підручник із географії для школярів не зможе дати стільки ж знань, як спілкування із безпосереднім учасником експедиції на Анарктиду. Спостерігаючи за тим, як відбувалась презентація, як учні та вчителі місцевих шкіл годину розпитували пана Павла про життя і побут на шостому континенті, про історію створення та функціонування наукової станції «Академік Вернадський» легко переконатися в тому, що видавництво цієї книги успішний і правильний крок. За який хочеться подякувати і автору, і колективу Рівнекниги за видавництво, і працівникам обласної дитячої бібліотеки за підтримку таких ініціатив», -   зазначив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.