04-10-2018

У Немовичах влаштували освітянський корпоратив

З нагоди Дня вчителя в селі Немовичі Сарненського району відбулися урочистості. Цього року уперше святкування проходило в новому форматі – освітянського корпоративу. Привітати місцевих педагогів приїхали голова обласної ради Олександр Данильчук та депутат Людмила Мариніна.

DSC_0074.JPG

До Будинку культури в Немовичі зїхалися понад півтори сотні вчителів з різних освітніх закладів Немовицької ОТГ. Відзначити День вчителя по-новому тут вирішили з кількох причин. По-перше, минулого року місцевий освітянський колектив значно побільшав, адже села Немовичі, Зносичі та Тинне обєдналися в одну територіальну громаду. По-друге, відповідаючи формату Нової української школи, святкування провели не у звичному офіційному форматі з врученням грамот, а як урок із завданнями та конкурсами.

DSC_0041.JPG

Присутні розташувалися за святковими столами, обмінювалися вітаннями та приймали поздоровлення від учнів та представників влади.

DSC_0010.JPG

Діти підготували для своїх вчителів концертну програму, подарували символічні листівки.

DSC_0117.JPG

Молоді педагоги, які цього року розпочали працювати у школі, прийняли символічну присягу на знаковій для усіх вчителів книзі Василя Сухомлинського «Серце віддаю дітям».

DSC_0131.JPG

Приємною новиною для учнів та батьків Зносицької ЗОШ став новенький шкільний автобус. Символічний номерний знак від якого вручив голова Немовицької ОТГ Віктор Савчин. Автобус придбали за 1 млн. 600 тис.грн. з обласного та місцевого бюджетів.

DSC_0090.JPG

Голова обласної ради Олександр Данильчук та депутат обласної ради Людмила Мариніна також приєдналися до привітань і вручили Почесні грамоти та відзнаки обласної ради педагогам з різних шкіл Немовицької ОТГ.

DSC_0060.JPG

Олександр Данильчук побажав вчителям успішно впроваджувати нові стандарти в освіті, гідних заробітних плат та умов для роботи. Голова ради наголосив, що будівництво нових шкіл та дитсадків – це головний пріоритет для обласної влади сьогодні. За його словами, нові виклики часу вимагають нових стандартів та нових підходів в організації освітнього простору. Тому під час формування бюджету на наступний рік Олександр Данильчук, як голова ради, триматиме під особистим контролем питання будівництва та реконструкції шкіл та дитсадків.

DSC_0121.JPG

«У нас є все для того, аби наступного року розпочати активну фазу будівництва шкіл в Цепцевичах, Чабелі та Вирах. А перший камінь плануємо закласти вже цього року», - зауважив Олександр Данильчук.