19-03-2019

У мистецькій школі-інтернаті відбувся сольний концерт призера Міжнародного конкурсу-фестивалю

Сьогодні в КЗ «Олександрійська спеціалізована мистецька школа-інтернат» Рівненської обласної ради в Міжнародний день щастя з сольним концертом виступив Василій Грицюк.

Послухати молодого бандуриста завітали керуючий справами виконавчого апарату -керівник секретаріату Рівненської обласної ради Богдан Сологуб, голова постійної комісії обласної ради з гуманітарної політики, депутат обласної ради Алла Черній, заступник начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Ольга Ладюк, люди, які перебувають на реабілітації в КЗ «Рівненський обласний центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю» та вихованці школи-інтернату.

Учень дев’ятого класу, Василь Грицюк – дипломант обласного фестивалю бандуристів імені Анатолія Грицая м. Рівне 2015 р. та всеукраїнського конкурсу бандурного мистецтва «Золоті струни» м. Хмельницький 2017 р., переможець VII Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячо-юнацької творчості «Перлина fest» у номінації патріотичний твір у третій віковій категорії, III місце м. Київ 2019 р.

Наставник учня Валентина Нагорна розповіла, що бажання співати у Василя з’явилося ще з дитинства, коли він почув піснеспіви дідуся-священника.

«Пізніше навчався в музичній школі по класу фортепіано та успішно закінчив її, а паралельно здобував загальноосвітню та музичну освіту по класу бандури на художньо-естетичному напрямку «Кобзарство» в Рівненському обласному ліцеї-інтернаті», - зауважила вона.

Після виступу Василю вручили заохочувані подарунки та подяку від управління освіти і науки Рівненської ОДА. Богдан Сологуб наголосив, що саме такі діти – майбутнє України.

«Я щиро вірю, що твоя життєва дорога буде прямою і безпроблемною через те, що самовідданою працею здобувається все, - сказав він Василю. – Ти повинен розуміти, що не можна зупинятися на досягненому, а потрібно працювати і досягати нових вершин. Впевнений, що вони в тебе будуть.»

Подяки за виховання сина та підготовку бандуриста до конкурсу отримали також батьки Василя та його викладач.

Молодий музикант навчається нині в Олександрійській мистецькій школі-інтернаті і в майбутньому своє життя планує пов’язати з музикою.