27-04-2020

У Мінрегіоні шукають ініціативні та ефективні громади

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оголосило про початок щорічного конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування 2020». Його учасниками можуть стати органи місцевого самоврядування різних рівнів: від сільських, селищних рад, ОТГ – до рад обласних.

Організатори шукають ініціативні громади, які готові продемонструвати позитивний досвід з реалізації інноваційних, ефективних та результативних проектів. Партнером Мінрегіону у проведенні конкурсу є Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні». 

Учасникам конкурсу пропонують три тематичні напрямки: «Влада та громада: інформування, діалог, участь», «Покращення якості надання освітніх послуг (дошкільна, середня та професійно-технічна освіта)» та «Формування безпечного, комфортного та привабливого життєвого середовища».

Головна вимога до конкурсних робіт - практики мають демонструвати високий рівень втілення принципу прозорості та відкритості органів місцевого самоврядування, залучення мешканців усіх категорій до процесів прийняття рішень, згуртованість, соціальну відповідальність та комплексне вирішення питань місцевого розвитку на засадах публічно-приватного партнерства або самоорганізації чи волонтерства, високу якість надання публічних послуг через Е-технології тощо.

Заявки прийматимуть до 25 серпня. Переможців планують оголосити у жовтні 2020 року.

Більше про Конкурс можна дізнатися на офіційному веб-сайті Мінрегіону: http://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/regional-dev/rozvytok-mistsevoho-samovryaduvannya/konkurs/